Finaliștii apelului de proiecte NEO ART CONNECT – Galeria Galateca

Cine sunt  finaliștii apelului de  proiecte NEO ART CONNECT?

Luni, 12 decembrie, reprezentanții galeriei Galateca și membrii boardului au prezentat la Rezidența 9 cele 15 proiecte câștigătoare ale programul de burse și mentorat NEO ART CONNECT. În cadrul evenimentului s-au nominalizat finaliștii apelului de proiecte NEO ART CONNECT, încheiat pe 4  decembrie 2022. Juriul a ales din cele 60 de propuneri de proiecte din 6 orașe (București, Timișoara, Arad, Iași, Cluj, Oradea) cele 5 proiecte câștigătoare a burselor şi sesiunilor de mentorat și cele 10 aplicații ce vor fi prezentate online și în cadrul Anualei de artă și știință NEO ART CONNECT 2023.

Astfel, câștigătorii burselor și sesiunilor de mentorat Neo Art Connect, proiect pilot 2022 au fost:

1. RIH Working Collective – EDGES

2. Miruna Croitoru / Nicolata Ivan / Cosmin Stancu – Gazing (in)through

3. Mihai Toth – Striking Network of Uncertain Pixels

4. Andrei Lazăr – reGanditorul

5. Daria Langa  – Proiectul P

Iar cei 10 câștigători ai proiectelor ce vor fi prezentate și promovate în Anuala 2023 Neo Art Connect, ediția 1 au fost:

1. Andrei Reg Șendrea                  

2. Andrei Bucovanu

3. Teodor Buruiana

4. Tudor Popa

5. Raluca Nicula       

6. Vanesa Andor

7. Andreea Diaconu / Alexandru Munteanu

8. Larisa Oana Petcut                         

9. Ioana Aron

10. Andreea Ioniță

Juriul a fost format din Anca Boeriu, Suzana Dan, Roxana Lăpădat, Emil Ivănescu, Andrei Tudose, Mihai Zgondoiu și Andreea Sandu.

Proiectul pilot a interconectat lumea artei românești contemporane, reușind să suscite interes și să atragă din ce în ce mai mulți parteneri pentru a susține tinerii artiști din domenii precum design, arhitectură, artă, performance sau multimedia, ce realizează lucrări multidisciplinare, la interferența cu domenii precum medicina, ecologia, noile tehnologii în TIC sau alte domenii inovatoare.

NEO ART CONNECT prima rețea, platformă națională și festival de artă și știință, ediție pilot, a debutat de NAG cu o serie de evenimente expoziționale și cu apelul de proiecte ce oferă șansa tinerei generații să beneficieze de una burse și programe de mentorat, detalii despre program se regăsesc pe www.neoartconnect.ro. 

Neo Art CONNECT este organizat de Galateca și Asociația culturală Neo Art România, susținut de BRD Groupe Societe Generale ȘI Fundația 9, fără de care bursele și platforma nu ar fi existat:

Leave a Reply