Despre echipa Aiciastat

Sunt Ana Rubeli și de 33 de ani mi-am clădit pasiunea pentru istoriepovești și fotografie. De 10 ani lucrez cu oameni diferiți și interesanți, printre cifre, probabilități, statistici și modele financiare. Indecizia în privința specializării mele m-a condus către studii complementare: am studiat întâi Finanțe, apoi Comunicare și în final Științe Actuariale în Olanda, unde, printre altele, am aflat cum se calculează riscul evenimentelor aleatoare. 

Sub chemarea străbunilor, și convinsă că îmi trag seva de pe meleagurile natale, am vrut să mă întorc în țară și să aduc înapoi o parte din lecțiile învățate și experiențele acumulate. Ce am observat a fost probabilitatea ridicată ca patrimoniul din România să devină perisabil, să dispară. Dar nu am vrut să îl las sub incidența evenimentelor aleatoare, căci astăzi încă trăiesc iluzia că le putem anticipa. 

M-a inspirat generația pașoptistă și ai săi vizionari care se întorceau după călătoriile sau studiile lor în afara țărilor românești și construiau fie un spital, fie un muzeu, fie o universitate. Așa mă proiectez și eu ca inovatoare și deschizătoare de drumuri. Am început prin actuariat. Și  continui semnând manifestul dragostei pentru bijuteriile arhitectonice din România: castele, conace, case memoriale, ruine, palate, mânăstiri, biserici fortificate sau muzee. 

În prezent voluntariez pentru Asociația Istoria Artei și pentru ARCEN. Sunt membru donator Pro Patrimonio și încerc să mă implic personal în proiecte de salvare a patrimoniului, pentru că nu vreau să las ca prin derizoriu să ne pierdem istoria și identitatea. 

Împreună cu soțul meu Andrei, cel care face posibilă explorarea înarmându-se cu hărți, perseverență, multă răbdare, și uneori cu vioara, suntem într-o căutare perpetuă de povești, romanțate pe alocuri, despre personajele care au călcat pragul unor locuri interesante. Fotografiem, documentăm, întrebăm localnicii, cercetăm.

Ne dorim să povestim alături de voi ceea ce explorăm, într-o misiune de documentare a clădirilor istorice și a personalităților din spatele lor.