Aici a stat artistul care a încărcat cu energie locul pe care l-a clădit, locuit, iubit și cândva, părăsit.
Azi un muzeu virtual despre patrimoniul cultural.

Povești și legende despre bijuteriile arhitectonice din România și cei ce le-au călcat pragul. Aici puteți descoperi patrimoniul cultural încărcat cu energia personalităților care au contribuit la crearea lui. Veți afla despre scriitori, arhitecți, poeți, domnitori, oameni politici de valoare, și nu numai. Fotografiem și documentăm clădiri de patrimoniu: case memoriale, ruine, mânăstiri, biserici fortificate, castele, conace, cetăți sau muzee

Povești despre patrimoniul cultural
Povești despre patrimoniul românesc

Șuete ca pe vremuri, cu suflet, care amplifică valoarea patrimoniului cultural prin povestea pe care o transmit mai departe. Conștiința colectivă asupra valorii patrimoniului se conturează pe calea dialogului cultural, și noi avem nevoie de trubaduri contemporani. Așa că stăm de vorbă cu oameni interesanți, cu istorici de artă, cu restauratori, cu arhitecți, cu ghizi profesioniști, cu oameni pasionați de clădiri și de poveștile lor. 

Dacă vreți să țesem povești împreună, dacă știți un loc inedit, dacă vreți să vă promovăm prin storytelling cultural, dacă vreți să încheiem parteneriate media, dacă vreți să ne implicăm într-un proiect, dacă vreți să organizăm un tur ghidat, un recital sau o vânătoare de comori arhitecturale în anumite zone istorice cu poveste scrieți-ne și vă răspundem. 

Suntem interesați să creem conexiuni, să cunoaștem proiecte interesante de promovare a patrimoniului, și ne dorim să ne implicăm la rândul nostru. Credem cu tărie că fiecare dintre noi poartă un rol definitoriu în salvarea patrimoniului prin propagarea dialogului cultural, care împiedică pierderea istoriei și a identității. Așa că vă invităm să transmiteți și voi povestea mai departe!

Povești despre patrimoniul cultural imobil
Recital la Casa Costa-Foru

Vă povestim ce noutăți avem din lumea artelor, din lumea festivalurilor, a muzeelor, a evenimentelor culturale. Vă descriem proiecte care pun în valoare patrimoniul cultural și care transformă lumea în care trăim într-una mai bună și sustenabilă.