Aici a stat artistul care a încărcat cu energie locul pe care l-a clădit, locuit, iubit și cândva, părăsit.
Azi un muzeu virtual despre patrimoniul cultural.

Povești și legende despre bijuteriile arhitectonice din România și cei ce le-au călcat pragul. Aici puteți descoperi patrimoniul cultural încărcat cu energia personalităților care au contribuit la crearea lui. Veți afla despre scriitori, arhitecți, poeți, prințese, regine, domnitori, oameni politici de valoare, și nu numai. Fotografiem și documentăm clădiri de patrimoniu: case memoriale, ruine, mânăstiri, biserici fortificate, castele, conace, cetăți sau muzee. Ele se lasă ușor-ușor descoperite. Drept urmare, punem cap la cap povești despre patrimoniul cultural și reușim să îi desferecăm secretele.

Povești despre patrimoniul cultural
Povești despre patrimoniul românesc

Șuete ca pe vremuri, cu suflet, care amplifică valoarea patrimoniului cultural prin povestea pe care o transmit mai departe. Conștiința colectivă asupra patrimoniului se conturează pe calea dialogului cultural, și noi avem nevoie de trubaduri contemporani. Așa că stăm de vorbă cu istorici de artă, cu restauratori, cu arhitecți, cu ghizi profesioniști, cu oameni pasionați de clădiri și de poveștile lor. 

Dacă vreți să țesem povești împreună, dacă știți un loc inedit și vreți să aflați mai multe despre el, dacă vreți să cercetați prin arhive, dacă aveți întrebări, dacă vreți să faceți parte din poveste, sau pur și simplu dacă vreți să stăm de vorbă, suntem mai mult decât încântați să vă cunoaștem și să vă răspundem. Mai mult, credem cu tărie că fiecare dintre noi poartă un rol definitoriu în salvarea patrimoniului prin propagarea dialogului cultural, care împiedică pierderea istoriei și a identității. Așa că vă invităm să transmiteți și voi povestea mai departe!

Povești despre patrimoniul cultural imobil