Redirecționează către #Aiciastat 3,5% din impozitul tău pe venit prin Formularul 230

Începând cu 2019, statul permite ca persoanele fizice care au realizat venituri din salarii și/sau pensii impozabile în România să poată redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG. Dacă vrei să susții #Aiciastat, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația culturală Aici A Stat.

Data până la care formularele pot fi depuse este 25 mai, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

PASUL 1. Descarcă formularul pre-completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul 2022, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului. Formularul poate fi deschis cu Adobe Reader, ultima varianta.

Formularul 230

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

PASUL 2. Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale (inclusiv CNP și adresă). Apasă butonul verde de validare: “Validează formularul” (stânga sus). 

PASUL 3. Trimite sau depune formularul prin una dintre metodele de mai jos:

  • Încarcă formularul prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual (SPV), dacă ai semnătură electronică.
  • Printează și semnează formularul (în partea din stânga jos) și trimite-l scanat sau fotografiat cu telefonul, la adresa de mail ana@aiciastat.ro. Asigură-te că fotografia e clară și că toate datele pot fi citite cu ușurință. Noi ne vom ocupa apoi să depunem formularul la ANAF.
  • Printează și semnează formularul și depune-l la organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale. Găsești aici adresele.

Mulțumim!