Serata #Aiciastat de Crăciun la Biserica Anglicană – 10 decembrie 2023

Asociația culturală “Aici a stat” vă invită la o nouă serată culturală cu muzică clasică, colinde, orgă și povești de patrimoniu la Biserica Anglicană din București. Ansamblul cameral #Aiciastat va fi însoțit de tonurile sacre ale Adinei Cocargeanu la orgă și de vocile splendide ale mezzo-sopranei Hortenzia Forray-Romanitan, sopranei Milica Pantin și a baritonului Andrei Marinache. Colindele și muzica sacră vor răsuna în edificiul ridicat în 1914 cu sprijinul Reginei Maria a României după planurile arh. Victor Ștephănescu.

Vă așteptăm astfel la serata de Crăciun #Aiciastat duminică, 10 decembrie, la Biserica Anglicană pe Str. Alexandru D. Xenopol nr. 2.Vom pătrunde în spațiul bisericii începând cu ora 18:00, iar în acest cadru inedit, cu plafoanele înalte acoperite cu lambriuri din lemn, cu bolta poligonală și nava sa laterală cu cele două arcade în arc frânt, muzica clasică va avea un farmec aparte. Vă vom invita să ascultați povestea acestui monument de arhitectură gotică emblematic din capitală, cu fațadele sale acoperite cu cărămidă aparentă, roșie, cu ferestre cu ancadramente din piatră, încadrate în arcade oarbe frânte. Părintele Nevsky ne va încânta cu povești despre istoria Bisericii Anglicane și despre comunitatea britanică. Apoi muzica clasică pe notele muzicale ale compozitorilor Bach, Manfredini, Corelli va lua locul poveștilor și ne va pregăti spiritual pentru Sărbătorile de iarnă.

Ne vom delecta cu instalații florale realizate de prietenii de la EnRose, vom putea răsfoi și cumpăra cărți de patrimoniu de la Editura Vremea, ne vom bucura de farmecul singurului lăcaș de cult anglican din București, vom avea la dispoziție gustări oferite de partenerii de la Privileg, apă Aqua Carpatica și alte surprize.

Vă așteptăm cu drag!

image00001
Interiorul primitor al Bisericii Anglicane din București

La eveniment se vor face fotografii și înregistrări video. Prin înscrierea și participarea la eveniment sunteți de acord cu înregistrarea materialului foto-video și cu prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. Fragmente din recital vor fi înregistrate și transmise și pe paginile de social media ale Asociației culturale “Aici a stat”.

Parteneri: Privileg Catering, EnRose, Aqua Carpatica, Atelier Isabelle Vijiac, Decorina Hats, Editura Vremea, Alchemico Drinks

Parteneri media: Cronicari Digitali, Radio România, Igloo, Zeppelin, Munteanu, Interesting Times Bureau, Asociația Opus, Promenada culturală