Serata culturala #Aiciastat de Ziua Iei și a Sânzienelor la Conacul Udriște Năsturel – 24 iunie 2023

Asociația culturală “Aici a stat” vă invită la o nouă serată culturală: un regal muzical la Conacul Udriște Năsturel, sâmbătă, 24 iunie, de Ziua Iei și a Sânzienelor. Vom trăi “visul unei nopți de vară” cu poezie, muzică clasică, duete de operă și saxofon, vom admira ii noi și vechi și vom vizita conacul și domeniul Udriște Năsturel ce continuă să își scrie istoria din 1620 până în prezent.
Ridicat integral din piatră, conacul poartă numele marelui cărturar, poet și traducător din Țara Românească, Udriște Năsturel, cel mai important sfătuitor al domnitorului Matei Basarab, cumnatul său. Vom face arc în timp și vom asculta poezii alături de Anastasia Gavrilovici și Svetlana Cârstean. Ne vom delecta cu instalații florale cu Sânziene realizate de EnRose și lumânări Kaia Candles, special pentru Ziua Sânzienelor și serata #Aiciastat. Vom afla poveștile ascunse ale casei de piatră și ale iilor reinterpretate IE Clothing și Livada cu Rochii, vom descoperi secretele, florile, farmecul și muzica ce va umple curtea conacului din Herăști, în ton cu istoria domeniului. Ne vom delecta cu gustări oferite de partenerii noștri FruFru, vom putea degusta răcoritoare oferite de prietenii UrbanMonkey, cafea DeLonghi, vin Sâmburești, apă Aqua Carpatica. Vom avea un colț al cititorilor, un colț dedicat copiilor realizat de partenerii noștri Adinish, un colț dedicat pălăriilor și vom afla ce pălărie ni se potrivește în funcție de personalitatea noastră, alături de DeCorina. Iar încăperi misterioase din conac vor fi amenajate cu ilustrații #ArchiFaces de la Rodica Săvulescu și cu obiecte delicate de la prietenii de la Genuin și Doro-16. Vă vom invita să le descoperiți universul explorând interiorul casei de piatră la lumina apusului.
Ca să ajungeți la conacul aflat la 35 km de centrul orașului, puteți veni atât cu mașinile personale cât și cu un transport organizat de noi. Astfel, la ora 15:00 vă vom lua cu un autocar din Piața Constituției (după ce un voluntar va valida biletul dvs. în cazul în care ați optat pentru transport cu autocarul), urmând ca în jur de ora 15:45-16:00 să ajungem la Conac. La 16:30 va începe turul domeniului, al conacului și al bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil de pe domeniul conacului. La ora 18:00 vom avea un moment de poezie în prezența poetelor Svetlana Cârstean și Anastasia Gavrilovici, un dialog moderat de Ana Rubeli, iar la ora 19:00 va începe recitalul cu lucrări de Mozart, Marcello, Bizet, Verdi și alții, toate interpretate de Ansamblul cameral #Aiciastat & Friends. Alături de noi se vor afla și soprana Milica Pantin, mezzo-soprana Hortenzia R. Forray, tenorul Șerban Cristache, baritonul Andrei Marinache, oboista Lucia Petroianu și saxofonistul Robert Stevens. La încheierea seratei, în jur de ora 21:30, autocarul vă va duce pe aceia dintre voi care aveți bilet cu transport inclus înapoi în Piața Constituției.
Parteneri: Conacul Udriste Nasturel, Fru Fru, Urban Monkey, DeLonghi, Sâmburești, Aqua Carpatica, Editura Nemira, audiotribe.ro, Laura and Wine, EnRose, Marie Nouvelle, IE Clothing, Livada cu Rochii, DeCorina Hats and Millinery, Kaia Candles
Parteneri media: Cronicari Digitali, Radio România, Igloo, Zeppelin, Munteanu, Interesting Times Bureau, Asociația Opus, Promenada culturală
Accesul pentru copiii sub 12 ani este gratuit, iar aceștia trebuie să fie însoțiți de un părinte sau un tutore adult. Adultul însoțitor trebuie să prezinte un bilet de acces valabil.
Mașinile nu pot fi parcate în curtea conacului, așa că vă rugăm să parcați în afara domeniului.
La eveniment se vor face fotografii și înregistrări video. Prin înscrierea și participarea la eveniment sunteți de acord cu înregistrarea materialului foto-video și cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Asociația culturală Aici A Stat vă asigură ca datele dvs. cu caracter personal sunt păstrate în siguranță, iar transmiterea lor către terți nu se va face fără acordul dumneavoastră în prealabil, și numai in temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora.

Despre Asociația Culturală “Aici a stat”

Inițiat în 2018, proiectul #Aiciastat de storytelling cultural ce promovează patrimoniul în toate formele sale s-a coagulat prin Asociația culturală “Aici a stat” la începutul anului 2020. Misiunea Asociației este de a crește conștiința colectivă asupra valorii patrimoniului, prin dialog cultural, prin documentarea și cercetarea istoriei clădirilor de patrimoniu și a personalităților care le-au locuit, iubit sau părăsit. Reînnodarea relației afective cu trecutul se realizează prin promovarea clădirilor istorice și a personalităților legate de acestea, prin promovarea proiectelor culturale, a festivalurilor, a brandurilor sustenabile și a organizațiilor care protejează la rândul lor patrimoniul. Asociația organizează evenimente culturale, tururi ghidate, vânători de comori și recitaluri de muzică clasică în zone istorice cu poveste și înglobează astăzi peste 45.000 de iubitori de patrimoniu.