Recital aniversar de muzică de cameră “Reșița 150” – 6 iulie 2022

Asociația culturală „Aici a stat” organizează un recital de muzică clasică cu ocazia aniversării a 150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur la Reșița. Evenimentul va avea loc la Salonul de Artă și Industrie, Vila de protocol TMK Artrom Reșița în data de 6 iulie la ora 18:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Programul recitalului cuprinde lucrări de Dmitri Shostakovich, Paradis, Caccini, Schubert, Albinoni, Vivaldi, Grieg în interpretarea muzicienilor Ileana Ionești (vioară), Andrei Rubeli (vioară), Ștefan Tajti (violă) și Dolores Chelariu (pian), cu prezența solistică a mezzo-sopranei Hortenzia R. Forray. Ca surpriză, va avea loc interpretarea unei piese în primă audiție în România compusă de compozitorul ceh Joachim Johow: “Visul unei locomotive cu abur” (“The dream of a steam engine”). Concertul va fi transmis și live pe paginile de social media ale Asociației culturale “Aici a stat”.
Recitalul face parte din seria evenimentelor dedicate aniversării a 150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur pe teritoriul actual al României. Evenimentul este co-finanțat de Primăria Municipiului Reșița prin programul de granturi „REȘIȚA – SPAȚIU CULTURAL”.
Parteneri: Muzeul Cineastului Amator, Radio România Muzical, Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România, Igloo, Cronicari Digitali, Asociația Opus.

La eveniment se vor face fotografii și înregistrări video. Prin înscrierea și participarea la eveniment sunteți de acord cu înregistrarea materialului foto-video și cu prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. Fragmente din recital vor fi înregistrate și transmise și pe paginile de social media ale Asociației culturale “Aici a stat”.