Banner #Aiciastat Portraits of a Love Story

Serată muzicală într-o clădire de patrimoniu industrial: Potraits of a love story – 14 februarie 2023

Asociația culturală „Aici a stat” vă invită la un eveniment extraordinar într-un cadru de patrimoniu industrial: un experiment muzical în care vom descoperi împreună cum schimbă muzica clasică chipurile auditoriului. Totul va avea loc într-un spațiu cu un potențial fantastic, un spațiu care face lejer tranziția către contemporaneitate, un spațiu plurivalent ce se transformă cu fiecare întâmplare, cu fiecare persoană care îi calcă pragul. Un spațiu care ne permite să experimentăm, să ne jucăm, să observăm. Să observăm cum muzica și iubirea de patrimoniu transformă chipurile noastre, ale celor care ascultă. Astfel, portretele pe care le vom surprinde înainte și după recitalul de muzică clasică ne vor arăta cum se modifică trăsăturile noastre la nivel de detaliu fin pe vibrația muzicii în această clădire de patrimoniu industrial.

Vă primim începând cu ora 18:00 pentru a vă surprinde pe pelicula digitală: fotograful nostru, Alex Damian, vă va face portretul la intrare. Bineînțeles, cu acordul dvs. La ora 19:00 va începe povestea muzicală de dragoste cu lucrări de Antonio Vivaldi, Georges Bizet, Edvard Grieg și alții, toate interpretate de Ansamblul cameral #Aiciastat. Apoi vom sta de vorbă la un pahar de vin sau de gin, și, înainte de plecare, fotograful va surprinde printr-un nou portret puterea transformatoare a muzicii și cum se reflectă ea asupra trăsăturilor umane la nivel de detaliu.

Dragostea în numele căreia ne vom întâlni este dragostea de patrimoniu, de muzică, de oameni.

Surpriza din partea noastră este că după aproximativ o săptămână vă vom oferi acest duo de portrete, înainte și după actul muzical, cu posibilitatea de a le descărca dintr-un spațiu virtual dedicat.

Clădirea în care ne vom întâlni are o arhitectură specific industrială, tipică orașului nostru neîmblânzit. Veți urmări firul luminos al scării ce deservea cândva spălătoria chimică Victor Falk și Vity Karnbak pentru a ajunge în spațiul reinventat astăzi drept “And white studio”. O clădire ce face parte dintr-un ansamblu de arhitectură protejat, martor al transformărilor succesive pe care le-a suferit orașul și mahalaua Sf. Apostoli, pornind de la 1852 pe când aici se afla Maidanul Dudescului.

Participarea la eveniment se face în baza achitării prețului biletului de 120 lei aici: https://booktes.com/bilet/recital-aiciastat-portraits-of-a-love-story

La eveniment se vor face fotografii și înregistrări video. Prin înscrierea și participarea la eveniment sunteți de acord cu înregistrarea materialului foto-video și cu prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. Fragmente din recital vor fi înregistrate și transmise și pe paginile de social media ale Asociației culturale “Aici a stat”.

Parteneri: And White studio, Fleur a porter, Mo Candles, desprevin.ro, Laura and Wine, Touching Art Cocktails, Editura Vremea, Fundația Calea Victoriei, DeCorina, IE Clothing

Parteneri media: Radio România, Igloo, Cronicari Digitali, Asociația Opus, Munteanu recomanda