Casa burgheză

Serată muzicală la Casa Burgheză de Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie 2023

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, 15 ianuarie 2023, Asociația culturală „Aici a stat” organizează o serată inedită într-un loc încărcat de poveste și de mister, o casă monument istoric din cartierul evreiesc: Casa Burgheză. Vom începe la ora 18:00 cu un recital de muzică clasică cu tematică de film și vom continua cu povești despre casă și cartierul evreiesc la un pahar de vin.

Programul recitalului cuprinde lucrări de Ennio Morricone din filmele “Cinema Paradiso” și “Misiunea” și lucrări de Marcello din filmul “Anonimul venețian”. Repertoriul va fi interpretat de Ansamblul cameral #Aiciastat: muzicienii Ileana Ionești (vioară), Andrei Rubeli (vioară), Ștefan Tajti (violă) și Teodor Chircu (violoncel), cu prezența solistică a mezzo-sopranei Hortenzia R. Forray. Muzica va fi însoțită de proiecția unor cadre din aceste filme de cinematecă, curatoriate cu migală de Salon Filmesque.

Casa în care va avea loc serata muzicală este foarte specială: un monument istoric parte dintr-un ansamblu de arhitectură protejat, martor al transformărilor succesive pe care le-a suferit orașul și cartierul evreiesc. A fost ridicată la finalul secolului al XIX-lea și are o arhitectură Beaux-Arts, specifică perioadei Belle Epoque. Adresa va fi dezvăluită doar persoanelor care primesc confirmarea la înscriere.

Numărul de locuri este limitat la 30 de persoane. 

Locurile au fost completate, vă mulțumim pentru interesul uriaș și entuziasmul vostru! Vom reveni cu informații despre următoarele evenimente!

Participarea va fi validată prin email și se face contra unei donații de 100 lei/ persoană în contul Asociației culturale “Aici a stat”. Contul pentru plata online este: IBAN RO65INGB0000999911589980, ING Bank, Office Unirii, Asociația Culturală Aici a Stat, CIF: 44366110, cu mențiunea “donație” la detaliile plății. Donația poate fi realizată și la fața locului.

La eveniment se vor face fotografii și înregistrări video. Prin înscrierea și participarea la eveniment sunteți de acord cu înregistrarea materialului foto-video și cu prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. Fragmente din recital vor fi înregistrate și transmise și pe paginile de social media ale Asociației culturale “Aici a stat”.

Acest eveniment este primul dintr-o serie de 12 recitaluri de muzică clasică cu Ansamblul cameral #Aiciastat ce vor avea loc în fiecare lună pe parcursul anului 2023. 12 recitaluri, 12 locuri inedite, 12 povești de istorie și patrimoniu. 

Partener: desprevin.ro.