Characters of Romania II – Live painting & limited merch

Locație: Adam’s Coffee, Str. Tudor Vianu 50, București

Când: 26-28 aprilie, 13.30 – till night

Workshops: Școala de scribi (Oana Dragomir), Upcycling colaje (Maria Bratu)

Artisti implicati

Maria Bălan https://www.instagram.com/mariabalan_printmaker/

Ortaku https://www.instagram.com/ortakovicu/

Razew https://www.instagram.com/raze.www/
Săfițicuminți Crew https://www.instagram.com/safiticuminti.crew/
Bucharest Collage Collective https://www.instagram.com/bucharest.collage.collective/

Care sunt pilonii care susțin imaginea de hub cultural a Bucureștiului? Dacă am avea în vedere exclusiv sensul denotativ, putem afirma fără nicio urmă de dubiu că mai toate podurile
orașului – zonele de legătură, în general – sunt decorate cu simboluri vizuale realizate de grafferi deja consacrați ca simboluri culturale ale capitalei: @ortakovicu , Razew, @c.user.ul , Toybox, @kseleqoqynqyshy sau Maria Bălan sunt doar câteva dintre numele și figurile de care ne lovim în timp ce traversăm orașul de la un capăt la celălalt.

Importanta graffiti-ului reiese tocmai din această suprasaturație a încărcării cu simboluri pe anumite ziduri ale orașelor. Unul dintre principalele motive pentru care, în imaginarul colectiv, despărțirea dintre graffiti și ideea de simplă „marcare a teritoriului” este imposibilă, e reprezentat tocmai de abundența iconografiei urbane într-un peisaj care, anterior, a fost într-adevăr „marcat” în moduri mai puțin fericite – de aici, confuzia persistentă între ce reprezintă, într-adevăr, o formă de artă, și ce este doar o simplă „iscăleală”.

Așa cum încercăm să subliniem, characters of ROMANIA nu fac însă altceva decât să mențină cultura urbană vie prin simboluri de street art care, în timp, creează sentimentul de familiaritate și apartenență. Fie că ne gândim la ingerii lui ortaku , iepurașii lui Coon One, personajele minunate ale lui Ksele sau la propunerile inedite de lettering ale lui Toybox (iar lista poate continua), aceste forme de artă urbană susțin și contribuie la identitatea particulară a orașului pe care îl îmbogățesc vizual.

Prin urmare, devine evidentă nevoia de susținere a continuității demersurilor artistice urbane atât din fonduri publice, cât și private. Supraviețuirea și mentenanța acestei ramuri a sectorului cultural sunt direct dependente de conștientizarea imediată a importanței streetart-ului în peisajul bucureștean.

Sambata bar pe terasa – Aperitivo Moment. Îl vom avea alături de noi pe Alex Berea, brand ambasadorul Aperol din România, care ne va delecta cu cele mai corecte cocktails.

În plus, pe toata durata evenimentului ne bucurăm să vă anunțăm că alături de noi vor fi și cramele noastre boutique preferate: Dradara, Izvor, 7Arts, Darabont si Dagon, pregătite să vă ofere o selecție excepțională de vinuri fine și delicioase


Parteneri – Head Distribution, Aperol Spritz, Alchemico Drinks

www.safiticuminti.ro

Leave a Reply