Festivalul SoNoRo Musikland a ajuns la a treia ediție în 2021

A treia ediție a Festivalului SoNoRo Musikland a onorat prin muzică patrimoniul arhitectural din Transilvania. A avut loc în perioada 30 iulie – 8 august 2021, în câteva dintre cele mai frumoase sate și orașe din Transilvania: Brașov, Criș, Feldioara, Sighișoara, Prod, Meșendorf, Viscri și Măgura. 

Dacă prima ediție SoNoRo Musikland s-a concentrat doar în zona bisericilor fortificate săsești, cea de-a doua ediție s-a extins și a inclus și concerte de tip de jamsession în case care au intrat în circuitul turistic din zonă – Meșendorf Gasthaus, Viscri 125 și Cross Country Farm din Prod. Acestea onorează moștenirea saxonă a vechilor case țărănești prin elemente de arhitectură integrate armonios în structura modernă a noilor spații. 

Anul acesta Festivalul Musikland a revenit în locurile primelor ediții, dar a adăugat și câteva edificii importante ale patrimoniului orașului Brașov și ale satelor din împrejurimi: Cetatea Feldioara, Casa Artiștilor din Măgura, Bastionul Țesătorilor și Filarmonica din Brașov.  În Brașov au avut loc și două concerte în aer liber, în piețele Brassaï și Sf. Ioan, ambele zone pietonale câștigate de oraș în ultimii ani. 
 

Concertele Festivalului SoNoRo Musikland au răsunat anul acesta și în Sighișoara, la Biserica din Deal și în Sala Barocă a Primăriei. De asemenea, publicul Musikland a fost invitat să descopere cu ajutorul muzicii și splendidul castel Bethlen din Criș.

Printre muzicienii care au concertat anul acesta la Festivalul SoNoRo Musikland s-au numărat violoniștii Nicolas Dautricourt, Alexander Sitkovetsky, Ioana Goicea și Valentin Șerban, violiștii Răzvan Popovici și Peter Langgartner, violonceliștii Justus Grimm, Andrei Ioniță și Radu Nagy, pianistele Diana Ketler și Mara Dobrescu, precum și Miruna Nagy (harpă), Ion Bogdan Ștefănescu (flaut), Pablo Barragan Hernandez (clarinet) și Alberto Mesirca (chitară). 

Razvan Popovici

„Iată că cel mai nou proiect SoNoRo ajunge deja la a III-a ediție! Suntem încântați că putem pune în valoare, prin contribuția noastră, superba zonă a Transilvaniei și moștenirea istorică și culturală pe care ne-au lăsat-o germanii. Trecutul acestei regiuni prinde viață din ce în ce mai mult și reverberează prin recrearea unor comunități și inițiative culturale în jurul unor monumente ignorate sau chiar părăsite. Muzica SoNoRo va ajunge la castele, cetăți, biserici fortificate, dar și în spații importante din orașul Brașov, prin intermediul concertelor susținute de 15 muzicieni de renume internațional; va fi, așadar, un regal al muzicii de cameră pentru un public local, național și internațional”, declara Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac.

Partener principal: BRD – Groupe Société Générale

Card preferat: Mastercard

Sponsori: Sistemul Medical MedLife, ICCO, BSS, Illy, Jidvei

Parteneri instituționali: Institutul Cultural Român, Ambasada Republicii Federale Germania în România, Institutul Cervantes, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Feldioara

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov

Parteneri: Beyond Dracula, Grano, Artegianale – Magazin Gastronomic, Meșendorf Gasthaus, Viscri 125, Cross Country Farm, Filarmonica Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov, TAMTAM, Bastionul Artiștilor, Fundația Sfântului Francisc, Măgura Casa Artiștilor, Colinele Transilvaniei, Cărturești, Librăriile Humanitas, Fundația Calea Victoriei

 

Parteneri media: RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Harper’s Bazaar, National Geographic, Suplimentul de cultură, Zile și Nopți, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, Rador, Capital, Evz.ro, Designist.ro, Promenada-culturala.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Unsitedemuzica.ro, Flawless.ro, Aiciastat.ro, Litera9.com, Media Image.  

Leave a Reply