Începe a treia ediție a Romanian Mental Health Film Festival

Romanian Mental Health Film Festival, primul festival de film din România dedicat sănătății mentale și adresat publicului larg, a ajuns la a treia ediția. Aceasta va avea loc pe 9, 10, 11 și 12 mai 2024, în 5 locații din Iași.

Programul include 8 proiecții de film, 3 dialoguri și 4 petreceri. Intrarea este liberă și accesul la proiecțiile de film și la dialoguri se face pe bază de înscriere pe platforma Eventbrite. Pentru petreceri nu e nevoie de înscriere, dar locurile sunt limitate, în funcție de capacitatea locațiilor.


Festivalul își propune să folosească filmul pentru a iniția conversația despre sănătatea mentală și despre probleme umane importante și complexe din realitatea imediată, onorând experiența oamenilor.

Filmele proiectate în cadrul festivalului sunt vehiculul principal prin care se dezbat subiecte mai puțin accesibile, cu intenția clară ca oamenii să poată conștientiza impactul sănătății mentale asupra lor și a celor din jur. În edițiile trecute ne-am bucurat de prezența unui public curios și dornic să participe la conversația despre sănătatea mentală, un subiect mai puțin popularizat, ceea ce ne-a motivat și mai tare să continuăm să oferim un spațiu pentru aceste discuții. Credem în educația prin film și ne dorim ca acest mijloc de culturalizare să fie accesibil pentru cât mai mulți oameni.

Ediția 2024 va reuni, la fel ca în fiecare an, oameni relevanți din domenii diverse: actori, regizori, scriitori, muzicieni, filosofi, reprezentanți ai societății civile și ale unor instituții culturale, alături de publicul larg.

Conturi social media ale festivalului:
● Instagram instagram/rmhffest
● Facebook facebook/rmhffest
● TikTok tiktok/rmhffest

Programul festivalului

Poate fi consultat și aici: https://www.rmhffest.ro/
Detalii despre filme aici: https://www.rmhffest.ro/filme
Înscrieri evenimente: Romanian Mental Health Film Festival Events – 11 Upcoming Activities and Tickets | Eventbrite

Echipa
● Dan Basu, artist vizual
● Raluca Bejenariu, co-fondatoare Asociația În Dialog
● Teodora Popescu, co-fondatoare Asociația În Dialog

Organizatori: Asociația În Dialog
Partener Media: Radio Guerrilla
Parteneri: Jassyro, Acaju, Oddity, Cărturești, Flow Development, Taifas
Parteneri instituționali: Casa de Cultură a Studenților Iași, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași, Teatrul „Luceafărul” Iași
Sponsori: Kaufland, Awin, HCL, Dorna Medical, Transparența

Leave a Reply